perjantai 26. heinäkuuta 2013

Hoitohevoseni Lento

Tiistaina kävin siskoni kanssa katsomassa entistä hoitoheppaamme Lentoa. Luulin, että tamma olisi jo keväällä päästetty viimeiseen lepoon. Oli ihana kuulla, että hengissä se vielä on ja sangen hyvävointinen onkin. Otin yhteyden omistajaan ja sovimme tallilla tapaamisen. Ai miten ihana oli nähdä pitkästä aikaa teräsmamma Lento 27 v! 
Lentoa saan kiitää teinivuosistani, kun piti minut poissa tyhmyyksien teosta. Sen kanssa vietettystä ajasta on jäänyt ihanat muistot. Monet monet maastolenkit olemme yhdessä heittäneet. Eräänä kesänä tamma vieraili mökillämme ja yhtenä vuonna sain ottaa sen mukaan hevosleirille. Hampaat alkavat olemaan Lennolla jo hyvin kuluneet, mutta toivottavasti eläisi vielä monta monta tervettä vuotta! :)


Lento oli mökillämme seuraneitinäni kesänä 2001. Kävimme mm. venerannassa uimassa. 

Vesipedot

"Oma hevonen" leirillä mukana, oli kyllä hienoa! 

Talvena jonain...

Teräsmamma Lento 27v. Kuvattu: 24.7.2013

10 kommenttia :

 1. Ihana historia ja ihana mummeli =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin ihana nähdä Lento pitkästä aikaa ja nähdä se niin hyvän tuulisena ja pirtsakkana; on se ihana. <3 :)

   Poista
 2. <3 ihania kuvia <3
  Tuli niin hyvä mieli tämän tekstin luettua!! :)
  Minkä ikäisiksi hevoset normaalisti elävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponit elävät yleensä pidempää kuin hevoset ja muutenkin rotujen välillä on eroja. Yleisesti hevosten elin-ikä on varmaankin n. 20-25v. Vanhin hevonen on kuitenkin elänyt 62 vuotiaaksi, eli kyllä niitä tosi iäkkäämpiäkin on, mutta harvemmin tosiaan törmää yli 30v hevoseenkaan. :)

   Poista
 3. Näyttää kyllä kuvasta päätellen todella hyväkuntoiselta vanhukselta. :) Toivottavasti meitinkin papparainen pääsisi noin kunnioitettaviin lukemiin. Geenit pitäisi ainakin olla kunnossa, kun emä porskuttaa yhä näin 25-vuotiaana ja isä eli 31-vuotiaaksi asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti heppasi hampaat tulisi kuntoon! Miten sille on nyt muuten ruoka maittanut? Nehän ne yleisempiä lopetussyitä on iäkkäimmillä hevosilla, kun eivät pysty enään oikein syömään. :/ Evoluutio olisi voinut kehittää hevoselle uusiutuvat hampaat, niin kuin haille. :D

   Poista
  2. Nyt on syöty heinääkin samalla vanhalla raivolla eikä heinäpallojakaan enää tule. Nyt syksymmällä olis tietty tarkotus mennä tarkistuskäynnille Vermoon katsastamaan tarkemmin mitä hampaille kuuluu. Vuosittainen "riesahan" tuosta varmaankin tulee, mutta parempi käydä tarkistuttamassa kuin antaa toisen kerran lipsua noin pahaksi.

   Poista
  3. Kiva kuulla, että heinä uppoaa taas! :D Jipii, kohta taas tunnit alkavat! Saa nähdä millainen poppoo meitä on, kun Hannakin meni meidät jättämään.

   Poista
  4. Koskas ne tunnit muuten ylipäätään alkaakaan? :D Jo 7.8.?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...