torstai 26. helmikuuta 2015

Hevoshistoriani lyhyesti

Blogitallin viikon blogihaasteessa on sen verran mukava palkinto, että onhan tähän taas otettava osaa. Palkintona on 5kpl kahden hengen lippupaketteja Horse Fair messuille. Tehtävänä on kertoa oman heppaharrastuksen alkuvaiheet. Osallistumisohjeet haasteeseen löydät blogihaaste sivulta.


Hevostelu on aina ollut jossain muodossa läsnä elämässäni, kaksitoista vuotta vanhemman siskoni kautta. Hevosteema oli vahvasti myös leikeissä mukana. Ensimmäisen kerran minut on nostettu ponin selkään parivuotiaana (2v ja 10kk) Ahvenanmaalla. Siitä tulikin sitten hieman vauhdikkaampi ponitalutus, kun tämä sirkusponi pelästyi lähettyville laskeutuvaa helikopteria. Vanhempani seurasivat sivusta kauhistuneena, mutta selässä olin pysynyt.. 
Ratsastustunneilla rupesin käymään noin kahdeksanvuotiaana, josta lähtien olen tunneilla käynyt säännöllisesti tähän päivään asti taukoa pitämättä (parisenkymmentä vuotta). 

Isäni, minä 4kk ja siskoni barbin Hamppu-hevonen

Aloitin ratsastuksen silloisella Anun tallilla (nykyiseltä nimeltä Ratsutalli Uusmattila) ja ensimmäinen hevonen jolla ratsastin oli Fiinu. 

Ensimmäinen tuntihevonen, jolla ratsastin oli Fiinu

Puuhevoseni mökillä. Puuhevostallistani voit lukea enemmän tästä.

Anun tallilta siirryin joksikin aikaa ratsastamaan Piipan tallille, joka sijaisti lähempänä kotia. Piipan tallin lopetettua siirryin takaisin Uusmattilan Ratsutallille, jossa siis edelleen käyn viikoittain. 


Barre

Reben

Wisita

Hoitohevoset tulivat melko pian kuvioihin mukaan. Cluain Benetta "Netta" oli ensimmäinen hoitohevoseni.

Affe

Hevoset eivät aivan ole pelkästään olleet harrastus, vaan osa kuukausipalkan tunneista tuli jokusen vuosi tehtyä tallitöillä. Silloin työkavereina toimivat terapiaratsut Pörri ja Sykerö.


Vappuna 2012 muuttivat omaan talliini ensimmäiset omat hevoseni Aarteen Pikku Myy ja Aarteen Tippa. Tämä parivaljakko toivottavasti saa viettää kanssamme monta monta tulevaa vuotta.. Hevosmäärää ei ole tarkoitus kasvattaa, jos ei sitten innostuta varsoja joskus teettämään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...