sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kiva lauantaipäivä

Eilen aamu alkoi käynnillä Ratsutalli Tiamar`sin hevostarvikekirpputorilla. Käynti jäi pikaiseksi, mutta eipähän tullut tehtyä enempää heräteostoksia. Hypistelin mm Mountain Horsen takkia, mutta ostamatta jäi. Myy sen sijaan sai mustan, vain muutaman kerran pidetyn, uuden veroisen villaloimen, joka maksoi vain 3€. Tällaisista kirpparilöydöistä pidän. Poni parka oli ihan järkyttynyt, kun tällaisella helteellä aloin pukemaan sille takkia ylle, mutta pitihän mun heti loimea sovittaa ja hyvihän se sopikin. 


Kirpparilta matka jatkui Elimäelle tuttavaperheen navetalle katsomaan Valion järjestämää lehmien laitumelle laskua. Harmiksemme hieman myöhästyimme. Lehmät olivat jo suurimmat energiansa purkaneet, mutta kiva niitä oli silti käydä tervehtimässä. Kotimatkalla pyörähdimme Benjamin maatilatorilla. Harmi, kun ei tullut kylmälaukkua mukaan; sen verran hyvän näköisiä lihoja oli tiskissä. Ostettiin vain vehnästä ja leipää.

Vasikoita

Vasikoita

Minä olen vielä pikkuinen... Maitovasikka

Aikuisten lehmien lauma 6 tien varrella



Omenapuut ovat olleet ihan mielettömän komeina; kukkia täynnä. Harvoin kukinnan aikana on tällaisia helteitä (+30 astetta), joten pölyttäjiä on riittänyt. Toivottavasti tulisi siis hyvä satokausi.



Kävin eilen vähän ostelemassa Kärkkäisestä kesäkukkia. Ostin Tähtisilmiä (Sääkukkia), Markettoja ja yhden Lumihiutaleen.






Myöskin Alppiruusut aloittivat kukinnan. 



Kaksi viikkoa sitten mango putkahti maan pinnalle ja nyt se näyttää jo huonekasvilta. Se pitää kohta jo vaihtaa isompaan ruukkuun. Oikein nätti viherkasvi!  :)


Tänään tuli puuhattua päivä kasvimaan kimpussa ja nyt on olo ihan rättiväsynyt. Jääkiekkopeli pitäisi kyllä jaksaa katsoa loppuun. Myylle annoin äsken ensimmäiset Heinix pillerit hyönteisallergiaan. Poni syö nyt pillereitä kokeeksi kahdenkymmenen päivän ajan 5 tabl. päivässä. Toivottavasti lääkkeestä olisi helpotusta!

4 kommenttia :

  1. no ohhoh. ootpas tehny kunnon löydön. hienoa että jokutkut osaa vielä laittaa kirpparihintoja myytäviin tuotteisiinsa.

    Vasikat on suloisia. ja tuo kesän eka ulos pääsy on kyllä todellakin näkemisen arvoinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli siellä myynnissä ihan ylihinnoiteltuja tavaroitakin, mutta tuo oli todella kiva löytö. Samaisella henkilöllä olisi ollut shettisten satulahuopiakin todella halvalla, mutta kun Myyltä löytyy niitä jo kasapäin. :P Oma kesävasikka vois olla kiva, sellainen oli ennen meidän mökkinaapureilla. Kävin aina syöttelemässä sille rikkaruohoja. :)

      Poista
  2. Omenapuut ovat nyt niin ihanan näköisiä! Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kymmenen pihan isoa omenapuuta yhtä aikaa kukassa on todella kaunis näky! :D Kröhöm, nyt kyllä jo äkkiseltään näyttäisi, että olisi lunta satanut; tuuli ja kylmä ilma varistavat jo kukkaset maahan. Oikein hyvää ja lämmintä kesää! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...