keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Raparperipiirakkaa ja uudet verhot

Tosca raparperipiirakka on lemppari raparperileivokseni, mutta hyvää oli tämäkin! Ohjeen löysin Suklaahiiren leipomuksia blogista, jossa sitä oli kovasti kehuttu. Alkuperäisestä ohjeesta tulisi pellillinen, mutta itse puolitin sen ja tein irtopohjavuokaan. Ripottelin myös raparperipalojen päälle hieman fariinisokeria ennen paistamista. 


Raparperipiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita / margariinia
1 dl vettä
Raparperia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä voi ja vesi ja anna hieman jäähtyä. Lisää jauhot ja vesi-voiseos vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä piirakkavuokaan ja paloittele pinnalle runsaasti raparperia. Paista 200 asteessa n. 20 min.


Vanhempani kävivät meillä eilen kylässä. Sain äiskän avustuksella lyhennettyä verhot vanhan muorin huoneeseen. Verhot löysin Kärkkäisestä, eikä maksanut, kuin 25€.




Sunnuntaina ihanassa helteessä ähellettiin kasvimaan kimpussa, mutta onneksi sinne ei tullut kylvettyä, kuin sipulit ja nuo pari Samettikukkaa! Ihan karsea keli! Tuuli ja sade on piiskannut omppupuiden terälehdet alas ja lämpömittari näyttää vain plus seitsemää astetta. Hyrrr... Kohta pitäisi lähteä kevään viimeiselle ratsastustunnille, joka taidetaan pitää maneesissa. Eipä ole päätöstunnilla ollut koskaan näin kamalaa ilmaa.

Kasvimaa näyttää ihan hautausmaalta. :D 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...