sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Synttäri sunnuntai

Viikko sitten sunnuntaina vietettiin synttäreitäni. Äitini totesi, ettei olekkaan istunut meidän olohuoneessa sitten viime joulun jälkeen. Siihen oli vain pakko todeta, että emmepä me ole itsekkään joulun jälkeen olohuoneessa aikaa viettäneet (eikä kyllä keritty nytkään olkkariin istahtamaan). Eli vieraita ilmaantui ihan mukavan verran, ettei tuvan puolelle mahduttu kaikki yhtä aikaa. 
Mulla olisi hirmuinen hinku jatkaa talon remonttia niin, että saisin olohuoneestakin sellaisen, jossa oikeasti viihtyisin ja  jossa voisin edes joskus oikaista itseni sohvalle telksun ääreen katsomaan vaikka jotain elokuvaa. No, jos vaikka talven aikana saisimme otettua itseämme niskasta kiinni ja jatkettua remonttia. Niin paljon vaan olisi kaikkea tekemistä ja joka paikkaan pitäisi säntäillä..
  
Pieni kurkistus remonttia vailla olevaan olohuoneeseen.
Sain ihania synttärilahjoja. Ostin mummilleni kesällä 90v lahjaksi laatikollisen villalankoja, kun mummi sanoi, että hänen kädet pysyvät hyvässä kunnossa, kun kutoo. Mummi olikin nyt kutonut minulle villasukat. <3 Siskoni oli tehnyt minulle söpön pussukan, jota koristaa Myyn kuva ja korttikin oli samaa sarjaa. Sitten sain valkosuklaakahvia, suklaata ja avaimenperän.. Ja huomenna saan käyttöön Samsung älypuhelimen.



Fetapiirakka

Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte
1 iso sipuli
1 paprika
fetaa kuutioituna

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kuutioidut fetat piirakan pohjalle.
Hauduta pilkottuja sipuleita ja paprikoita paistinpannulla voinokareen kera ja mausta maun mukaan (mustapippuria, paprikajauheutta, valkosipulista yrttojauhetta). Levitä seos fetojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi esim. kurpitsan siemeniä. Paista 175 asteessa n. 35min.



Ruisnapit tein helpolla ja hyäksi havaitulla ohjeella, joka löytyypi tästä. Napit jäävät sisältä ontoksi, joten jos niistä heti paiston jälkeen nappaisi siivun pois, voisi täytteen vaikka pursuttaa nappien sisälle. ;)

Lohitöhnä:
kylmäsavulohta
italian yrtit tuorejuustoa
hieman majoneesia
valkopippuria
kuivattua tilliä


Isäntä leipoi pari pellillistä korvapuusteja. Näiden herkullisten pullien ohje löyty tästä (tällä kertaa pullat eivät fudgeja sisältäneet). Vink vink 4.10 vieteään kansainvälistä korvapuustipäivää!


Synttärikakkuni muistutti ulkonäöltä syksyisiltä lasten juhlien kakuilta, mutta hyviltä maistuivat. :D
Vasemman puoleinen kakku on tehty säilykemandariineista mango-valkosuklaa hyytelökakku ohjeella. Oikeanpuoleinen on tehty myös miltein samalla ohjeella, mutta valkosuklaa on korvattu maitosuklaalla ja hedelmät jätetty pois ja liotettu liivate puoleen desilitraan vahvaa kahvia. Pohjaan laitoin myös paketillisen Crisbi cappuccino-keksejä digestive keksien joukkoon.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

5 kommenttia :

  1. Kuvasta päätellen kahvia on maisteltu jo. Oliko hyvää vai maistuiko edes valkosuklaalta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja suklaita maisteltu. Eli kaikki suklaatkaan eivät päässeet kuvaan, kun vasta tänään tajusin kuvan nappasta, mut hei; on niitä sentään jäljellä mikä on ihme! Kyllä kahvi maistuu todella hyvältä ja tuoksukin on ihana, et kiitosta vaan! :D

      Poista
    2. Sitä mä en osaa sanoa, että maistuuko se kahvi just valkosuklaalta, mutta jokin erilainen maku siinä kuitenkin on mikä tekee kahvista hyvää! :D

      Poista
    3. No hyvä, että maistuu edes hyvältä! :D Noitten makukahvien kanssa homma on aina vähän arpapeliä, että maistuuko yhtään siltä, mitä pussissa luvataan...

      Poista
  2. Ihania kuvia & superherkullisen näköisiä kakkuja!!!!
    ONNITTELUT vielä täältäkin ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...