lauantai 11. lokakuuta 2014

Tolun testiryhmässä mukana

Pääsin mukaan Tolun testiryhmään testaamaan astianpesuaineita. Posti toi alkuviikosta kaksi pullollista käsitiskiaineita. Toinen pullo on Ultra Power- ja toinen omenan tuoksuista voimageeliä.
Tolulta löytyy myös kolmaskin käsitiskiaine, joka on greipin ja kirsikan tuoksuinen, mutta harmillisesti en päässyt sitä testailemaan, vaikka juuri sitä olisin toivonut.
Tiskikonekkin taloudestamme löytyy, mutta päivittäiset ruanvalmistusastiat tulee pestyä käsin.
Olemme vannoutuneita sitruuna Fairyn käyttäjiä, joten on mukava päästä testaamaan olisiko näistä kilpailijaksi käyttämällemme tuotteelle.


Tuote lupailee paljon; toimii kuin kone.
Sisältää konetiskiaineissa käytettyjä entsyymejä. Entsyymit hajottavat tehokkaasti pinttyneen, kiinnipalaneen ruoan, kuten kuivuneen pastan, riisin tai paistetut perunat…ilman hankaamista. Tolu astianpesuaine on myös erittäin tehokas rasvanpoistaja.


Mitä ne entsyymit sitten ovat?

Kaikessa elävässä on entsyymejä. Entsyymit ovat proteiineja, jotka pystyvät tehokkaasti poistamaan tietyntyyppistä likaa pilkkomalla sitä vesiliukoiseen muotoon. Erilaiset entsyymit (proteaasit, lipaasit, amylaasi-entsyymit ja sellulaasit) ovat erikoistuneet poistamaan tietyntyyppistä likaa. Entsyymien rakenne ei muutu kemiallisessa reaktiossa, joten ne voivat toimia useampaan kertaan pesun aikana. Tästä syystä entsyymejä tarvitaan pesuaineissa vain hyvin pieniä määriä. Entsyymien teho mahdollistaa alhaisemman pesulämpötilan käytön. Entsyymit biohajoavat täydellisesti jätevedenpuhdistamolla ja ovat myrkyttömiä. Näin mainitaan entsyymistä Teknokemian Yhdistys ry:n nettisivuilla.
Mistään en saanut tarkemmin selville, miten/mistä ne entyymit sitten valmistetaan tiskiainaite varten.


Toimivatko nämä sitten niin hyvin, kuin lupailevat. 
Testituloksista kertoilen sitten myöhemmin, kun sellaisia saan. ;) 

2 kommenttia :

  1. Hei vaan löysin blogiisi Tolun FB sivuilta. Olin myös testiryhmässä mukana ja meille tuli testiin punainen greippiversio Tykästyin Toluihin kovasti. Iloista viikonloppua. <3

    Liityin kivaan blogiisi lukijaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että blogi miellyttää ja tervetuloa lukijaksi. ;) Testipulloissa on vielä rutkasti ainetta. Kun saan ne tyhjiksi, haluan myös kokeilla punaista tolua. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...