maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kahvitteluja ja heppakisoja

Lahden ehdottomasti paras kahvila on Kahvila Kariranta!

Kahvila Kariranta sijaitsee Lahden vilkkaassa matkustajasatamassa mukavan kävelymatkan päässä keskustasta. Kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus huokuu historiallista patinaa ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle kahvihetkelle idylliseen miljööseen. Kullanruskeat korvapuustit, kristallipullat, mehevät juustosarvet ja muut suussa sulavat leivonnaiset ovat kaikki paikanpäällä itse leivottuja.


Trooppisen juustokakkupalan jälkeen kierrettiin kaverini kanssa Pikku-Vesijärvi ympäri. Kaunis puisto sorsan- ja joutsenpoikasineen.


Viikonloppu meni ratsastusseuran kansliassa talkoillen kouluratsastuskilpailuissa kanslistina ja esteratsastuskilpailuissa kellottajana. Sniif, tämän vuoden kisat olivat nyt siinä. 



Tekaisin kisoihin pikaisen mustikkahyytelökakun ja mustikka-heppakuppikakkuja. Mustikkakakku oli kovin pidetty ja ohjetta kyseltiin.

Mustikka hyytelökakku

200 g digestive keksejä
n. 75 g pullomargariniä *
1 prk flora vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaata
n. 4 dl pakastemustikoita
4 liivatelehteä
* margariinin voi korvata voillakin, mutta pohjasta tulee silloin helposti kova. Itse tykkään käyttää pohjassa pullomargariiniä ja hieman sulattaa voitakin joukkoon.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Soseuta kohmeiset mustikat ja vatkaa ne vanilijatuorejuusto vaahdon joukkoon.
Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja lisää joukkoon liivattteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Valuta liivatteet täytteeseen koko ajan hyvin esim. pallovispilällä sekoittaen.
Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapiissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.



Sunnuntaina kävimme onnittelemassa anoppia syntymäpäivien johdosta. Herkullisia kinkkuleipiä ja mansikkatorttua. Seurailimme myös huvittuneina heidän takapihallaan päivittäin vierailevien siilien touhuiluja.





Tämä viikko olisi lomaa, ensi viikko töitä ja sen jälkeen vielä viikon loma. Nämä kylmät kelit alkavat kyllä todella ottamaan päähän. Missä se kesä viipyy? Isäntäkin lähti tuossa juuri töihin, kartanon puutarhan nurmikkoa leikkailemaan työtoppatakki päällä! Aurinkoa kyllä kaipaisi. Varmaan tässä on aloitettava D-vitamiinien napsiminen, kun meinaa olla vähän nuutunut olokin. 

Tämä viikko varmaankin vierähtää aika lailla kotinurkissa touhuten ja lisäksi käydään äitini ja anoppini kanssa Hyrsylän Mutkassa pyörähtämässä Aira Samulinia tervehtimässä. Niin ja hevosen syntymäpäiväkutsuillakin pitäisi käväistä, 30v päivänsankaria onnittelemassa. ;D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...