perjantai 17. heinäkuuta 2015

Vierailu Hyrsylän Mutkassa

Keskiviikkona lähdettiin äidin ja anopin kanssa Lehtimäen  matkojen Hyrsylän mutka vierailulle. Pääkohde oli aivan mielettömän ihana lelumuseoineen ja Aira Samulinin tarinoineen. <3 Muuten sitten Lehtimäen matkat saivatkin ison miinuksen. Hieno ruokapaikka oli vaihtunut Juhlatalo KokistaRavintola Obelix:siin. Herkullinnen itsetehty ruoka vaihtui kaameaan "huoltoasema mössöruokaan". Kumisia lihamurekepihvejä, mauttomia kalaleikkeitä ja vetistä lasangea; hyi yök! Sitä paitsi Obelixin lounas oli huomattavasti halvempaa, emmekä saaneet tästä mitään hyvitystä; reissu kuitenkin maksoi 79€ henkilöltä! 
Koko ajan oli kiire ja mitään ei kerinnyt kunnolla katselemaan. Kävimme myös ABC:n Iittalan outlet myymälässä, Riihimäen lasimuseon myymälässä ja Aleksis Kiven syntymäkodissa kirjaimellisesti vain pyörähtämässä..


Airan lelumuseossa olisi viettänyt aikaa vaikka useamman tunninkin, ihan vain seisten ja ihastellen. Hyrsylässä pääsi myös vapaasti kiertelemään remontti Reiskan kanssa tehdyssä vanhuudenkodissa ja puutarhassa. Pöh, meiltä jäi kasvihuonekkin kokonaan katsomatta.



Aira itse tarjosi lapsenlapsensa Kitin kanssa pullakahvit ja kertoili itsestään. Santsikupitkin kahvia olisi saanut hörpätä ja Airalla olisi jutustelua riittänyt, mutta meillä oli taas kiire...

Ihastuttava persoona, että oli ihan pakko ostaa tämän nimmareilla varustettu kirja! Paljon on Aira joutunut kaameuksia kokemaan. Näitä tarinoita pääsee Airan itse kertomana kuuntelemaan myös Helsingissä Bulevardilla Tarinasalongissa!


Ihastuin Miina Äkkijyrkän Woima sonniin. Se on hieno! Voisin meille tahtoa saman tyylisen Woima orhin. :D 


Vierailu Aleksis Kiven syntymäkodissa oli myös erityisen mieluisa, hyvin tietävän museo-oppaan ansiosta! 

Tiesitkö, että Kivi on vain Alexis Stenvallin taitelijanimi. 
Tiesitkö, että Kivi kuoli vain 38 vuotiaana. Hän kuoli joko lavantautiin, borrelioosiin tai paleltui saunaan. 
Tiesitkö, että hän eli köyhänä, hänen kirjallisuuttaan ei arvostettu ja hän kärsi mielenterveysongelmista ja päihteistä.
Tiesitkö, että Kivestä maalattu oppikirjakuva on maalattu välikäden kautta Kiven ruumiista. Taiteilija ei ole nähnyt Kiveä elävänä, vaan teki arkusta luonnoksen, jonka Albert Edelfelt viimeisteli, joka ei Kiveä ollut nähnyt laisinkaan. 



New York Cheesecake


Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
125 g voita
1 rkl sokeria
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 1⁄2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200 g Crème fraîchea
2 tl sitruunamehua
2 rkl sokeria

Murskaa Digestive-keksit. Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja paista sitä noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä. 
Valmista sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan. Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja). Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.

Haasun mallinen mansikka ja kypsä ananasmansikka, jossa todella myös maistuu ananas. :D

2 kommenttia :

  1. Tuolla olisi kyllä tosi kiva joskus käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyrsylän Mutkaan pääsee tutustumaan ryhmämatkojen kanssa, mutta joka vuosi heinäkuun toisena sunnuntaina siellä järjestetään suvipäivät. Tilaisuus on kaikille avoin ja normaalia ryhmäkierrosta edullisempi eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...