sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Omena-toscapiirakka

Vielä oli muutama Samo-omena puussa, joten rupesi tekemään mieli omenapiirakkaa höystettynä toscalla. Piirakka oli jo tekeillä, kunnes huomasin, että eihän meillä ole toscaan tarvittavia mantelilastuja. Sentään löytyi puolikkaaseen päällisohjeeseen mantelirouhetta ja hyvältä nekin onneksi maistuivat. Piirakan tein voideltuun irtopohjavuokaan, jossa oli pohjalla leivinpaperia.


Taikina:
2 munaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
(tai 2dl vehnäjauhoja, jos ei laita mantelijauhetta)
0,5dl mantelijauhetta 
0,5dl maitoa
100g voisulaa

Omenahilloke:
4-5 omenaa kuutioina
1dl vettä
0,5dl fariinisokeria

Tosca:
80g voita
100g mantelilastuja tai mantelirouhetta
1dl sokeria
0,5dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja

Kiehauta omenahilloke aineet kattilassa kokoon ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, voisula ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja kaada päälle omenahilloke. Paista uunin alatasolla 175°C 20min.

Mittaa Tosca-aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä Tosca paistetun taikinan päälle. Paista vielä 200°C 10min, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...