lauantai 28. maaliskuuta 2015

Virpojia odotellessa

Virvon, varvon,
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks,
vitsa sulle, palkka mulle!Ruokakuvia tulee räpsittyä paljonkin, mutta tänne blogiin asti ne ei vaan meinaa millään päästä. Ruoanlaittajanahan meillä toimii isäntä ja hyviä ruokia tekeekin! Meillä nautitaan joka päivä lämminruoka yhdessä, ruokapöydän ääressä. Tällä viikolla ollaan syöty mm. heppapastaa ja tänään lohta kermakastikkeessa.


Heppapasta
Huhtahyvän kylmäsavupaistia 100g (hevosenpaisti)
Kotimaista Meetvurstia
Sipulia ja runsaasti valkosipulia
Lehtikaalia n. 100g
Mustapippuria
Ruokakermaa 1 prk
Sinappia
Paahdettuja auringonkukan siemeniä
Pastaa

Laita pasta kiehumaan.
Suikaloi sipuli ja pehmittele sitä pannulla öljytilkassa. Suikaloi lihat, murskaa valkosipulit ja lisää ne pannulle sipulien joukkoon. Huuhtele lehtikaalit, poista niistä lehtiruodot ja suikaloi ne pannulle muiden aineiden joukkoon. Hauduta hetki. Lisää ruokakerma, turaus sinappia ja mausta maun mukaan. Kiehauta ja anna hautua vielä hetki. Sekoita joukkoon kypsä pasta. 


Omat hepat eivät ainakaan vielä ole pataan joutuneet. ;) Eivätkä toivottavasti vielä pitkään aikaan ole pataan joutumassakaan...Omaa hevosta en kyllä taitaisi pystyä syömäänkään. Teurastamoa pidän kyllä oikein hyvänä vaihtoehtona hevosen  lopetukselle ja ison ruhon hävittämiselle. Onneksi tuollaisia ei tarvitse tällä hetkellä miettiä..Kirjolohta kermakastikkeessa
Kirjolohta n. 400 g
Suolaa
Pippuria
Juustokermaa 1 prk
Sinappia
Ruohosipulia
Sipuli

Leikkaa lohifileestä annospalat poistaen samalla nahka ja mahdolliset ruodot. Ripottele hieman suolaa kalapaloille ja anna maustua hetki. Suikaloi sipuli ja laita se paistinpannulle pehmenemään pienen voinokareen kanssa. Kuumenna toinen paistinpannu ja paista kalat pienessä voinokareessa molemmin puolin lähes kypsäksi. Mausta pehmenneet sipulit sinapilla ja lisää ne kalojen joukkoon. Lisää joukkoon juustokerma. Kiehauta ja hauduta hetki. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...