keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kipsi pulmia ja hoivaava kissa

Viime viikon tiistaina hehkutin terveyttäni. Illalla ihmettelin, kuinka maltoin maata sohvalla koko päivän ja se tuntui jopa hyvältä. Keskiviikkoaamuna olikin sitten kurkku kipeä ja käheys siirtyi aamupäivän aikana keuhkokeuhkoputkeen ja kuume alkoi nousta. Sitä se tiistain vetelyys ennusti...

Kipsi on tuottanut kovasti päänvaivaa ja tuskaisuutta. Se piti vaihtaa uuteen ja istuvaan jo ajat sitten, mutta terveyskeskuksessamme se onnistui vasta neljännellä kerralla. Varatusta ajasta huolimatta, notkuin viime viikon maanantaina päivystyksessämme melkein kolme tuntia yskivien ja kuumeisten potilaiden joukossa. Jälleen kipsiäni vain pienennetiin ja taisin sen flunssapöpön saada sieltä kaupan päällisiksi.  Kuumeinen olotila ja koipi kipsissä; veti kyllä todella mukavuusalueen ulkopuolelle; kepeillä kävely, kun normaali olotilassakin on aikamoista hoipertelua.

Perjantaina sain vihdoin uuden kipsin.. En päässyt sen kanssa, kuin kotiin niin se alkoi jo vaivaamaan.. Kipsi antoi periksi, eikä tuntunut tunkevan jalkaa, Etenkin kantapää oli ihan löllö ja vieressä pari muhkuraa, joten jalan lepuuttaminen oli hyvin hankalaa. Kipsi väänsi jalkaa väärään asentoon ja kävellessä varpaat meinasi laahat maata. Viikonloppu meni yötkin valvoessa ja lämpökin yritti vielä nousta..

Pehmeä ja pahkurainen kipsi kantapäästä. 

Maanantaina otin yhteyttä keskussairaalaan, ensimmäisen kipsini tekijään ja sain heti ajan. Terveyskeskuksessa huonon kipsin tekoon meni aikaa melkein puolitoista tuntia, kun taas tämä teki sen kahdessakymmenessä minuutissa ja se sisälsi vielä haavojen siitimiset ja ison tikin irti kaivamisen, jota tk:ssa oli luultu vain ruveksi.. 
Nyt on tass punainen, tukeva ja hyväasentoinen kipsi <3. Kyllä senkin piti viime yönä kerran herättää, kun laitoimme haavan päälle liian paksun pehmusteen ja se alkoi hiertämään.. ;)
Flunssakin tuntuu pikku hiljaa helpottavan ja olo virkenemään.

Murtuneen koiven ja flunssan hoitoaineeni.

Ihanaa, kun olen jälleen jaksanut vähän askarrella, vaikka mustavalkoinen karvakasa onkin sitä yrittänyt estää parkkeeraamalla itsensä tyynen rauhallisesti askartelumateriaalien päälle tai pudottamalla niitä lattialle..


Jälkkärinä meillä syötiin tänään Pirkka lehden mukaan somehitiksi nousseita jauhottomia vohveleita. 
1 banaani sauvasekoittimella mössöksi, 2 kananmunaa, 0,5 tl leivinjauhetta ja ripaus kanelia; aineet sekoitetaan keskenäään. 
Banaani sopi hyvin, mutta kyllä nämä muuten aika diettiversioilta maistuivat... 


Posti toi eilen Hopottajilta kirjeen, elikkä lähiaikoina meillä tullaan maistelemaan sekä makeita, että suolaisia pannukakkuja, jotka valmistuvat Myllyn Parhaan pannukakkujauhoista. Prismasta jo katsoin, mutta siellä ei ollut näitä myynnissä, mutta citymarketista pitäisi löytyä. :)
Hopottamisesta saat lisätietoa Hopottajat tunnisteet kohdasta.

Valmiiseen jauhoseokseen tarvitsee lisätä vain neste, kuten maito. Pannukakku on helppo valmistaa ihan alusta lähtien, mutta tämän ansiosta valmistuu entistäkin helpommin. ;)
Ensimmäisenä tuoteselosteesta pistää silmään kolme E-ainetta. E450 eli c-vitamiinia, E500 eli soodaa, mutta kolmas E300 on fosfaattia, eli pyykinpesuaineen veden pehmentäjää, eikö sen voisi jollain muulla korvata? :) Maku ratkaisee.. Hauska kampanja jälleen, mihin oli mukava päästä mukaan!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...