perjantai 27. joulukuuta 2013

Puumaja ja puuhevostalli

Hevostelua on tullut harrasteltua pienestä lähtien. Kesät tuli vietettyä kesämökillä metsän keskellä. Lainasin kirjastosta Melukylän lapset kirjan, jossa oli puumajan kuva ja semmoisen mäkin tahdoin: niin syntyi puumaja/puuhevostallini; Katajarinteen Talli. Talli muokkautui leikkien mukaan; puupollet saivat pyörät alleen ja varusteita tuunailtiin, raivasimme maastolenkin ja kentän, jonne rakensimme esteitä. Pidimme yhtenä kesänä mökillämme jopa puuhevosleirinkin, jonne serkkuni toi omat puuhevosensa myös mukaan.
Omistin kolme puuhevosta: Kitin, Puden ja Donnan, kunnes heppaleirimme aikana syntyi vielä neljäskin puuhevosvarsa, jonka nimeä en kyllä muista. Ihania aikoja! Kun puuheppailuajat alkoivat olemaan ohitse on mökillämme vieraillut ihan oikeat hevosetkin hoitoponini Pedro ja hoitohevoseni Lento.
Sain äidiltäni tänä jouluna joululahjaksi aivan ihanan hänen oma näpertämänsä pienoismallin puumajastani. <3 Kyllä mulla on ihanat vanhemmat!4 kommenttia :

 1. Aivan mahtava!

  Itselläni oli styroksista tehty shettiksen kokoinen Didi. Se asui puuliiterissä omassa karsinassaan. Kasvihuoneessa pidin keppiheppatallia ja niiden kenttä oli kasvimaalla. Metsään raivasin myös kentän vesiesteineen. Esteitäkin oli monenlaisia, jotka maalattiin värikkäiksi. Voi niitä aikoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, voi niitä aiko! Se oli suorastaan kamala tunne, kun puuhepan harjailu alkoikin tuntumaan oudolta ja lapselliselta; en kyllä osaa sanoa minkä ikäinen olin, mutta kyllä mä aika pitkään nuilla leikin. Toivottavasti nyky ajan lapsetkin saisivat vielä kokea olevansa oikeasti lapsia ja uskaltaisivat heittäytyä leikkimään. :)

   Poista
 2. Ei ole totta! Mä olen luullut, että olen ollut suunnilleen ainoa heppatyttö jolla on ollut tuollaisia puuhevosia! Me serkkutytön kanssa väkerrettiin mamman luona hyvinkin samantapaiset! Tosin, meidän ponit oli päällystetty vanhoilla lakanoilla (ruusukuvioisilla) ja asuivat sisätiloissa piharakennuksessa :D Kerrassaan upea tuo talli+maja! Ja onpa äitisi ollut viitseliäs tuon pienoismallin kanssan, upea sekin!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...