keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Sudenhampaat

Eilen illalla meillä kävi eläinlääkäri kyläilemässä ja hoitamassa hevosten rokotukset kuntoon.

Samalla Tipalta raspattiin hampaat ja poistettiin sudenhampaat. Tirppaan ei meinannut millään rauhoitus purra. Se vaan sisukkaasti piteli itseään pirteänä ja vasta vähän ydympi annos sai sen torkkumaan. Toimenpide oli itsestäni hyvin jännittävä ja mielenkiintoinen. Eläinlääkäri oli erittäin mukava ja antoi minunkin aina välillä kurkkia mitä sieltä suusta löytyy ja kertoili samalla heppani hampaistosta (ikenen alta tuntuvista torahampaista, raosta joka löytyy ylähampaiden välistä, hampaat jotka on vielä vaihtumatta..). Sudenhamaat olivatkin yllättävän pienet (pienehkön koiran kulmahampaan kokoiset), mutta oli hyvä, että ne poistettiin tässä vaiheessa; ei ainakaan tarvitse myöhemmin miettiä, että mahtavatko olla kipeät. Sudenhampaat (jäänne evoluutiosta) ovat hevosilla vähän niin, kuin ihmisillä viisauden hampaat; turhat hampaat, jotka saattavat vain kipeytyä kuolaimesta.

Rokotus nostatti Tirpalle jälleen kuumeen, joten se saa viettää nyt viikon ansaitusti lomaillen. Myyllä ei ollut edes kesälomaa, joten sekin saa armahduksen ja pitää viikon lepoloman. Sudenhampaiden poisto ei normaalisti kaipaisi, kuin päivän-kaksi lepoa kuolaimista.
Kuumeinen Tippa on ollut tänään kyllä oikein super mussukka. Teki niin mieli ottaa koko lapsukainen syliin halittavaksi.

Löytämiäni Tipan maitohampaita (/hampaiden osia)

Tästä aiemmassa postauksestani löytyy kuva Tipan etuhampaiden vaihtumisesta.

4 kommenttia :

 1. Kiva, että operaatio sujui hyvin! Meidän pikkuponi on samanlainen rauhoitettava kuin teidä Tippa, vaatii aina ihan hevosannoksen taintuakseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihan isokokoisen hevosen annoksen Tippa-lapsukainen sai. Käyttäytyi hirmuisen hienosti, mutta kun tuo hamapaiden poisto on hevoselle hieman kivuliaampi toimenpide, niin se piti saada ihan kunnolla torkkumaan. Aineen alkaessa lopulta kunnolla vaikuttamaan, meinasi Tippa mennä ihan nenälleen nurin, mutta sai onneksi kasattua itsensä. :D

   Poista
 2. hyvä että operaatio sujui hyvin. hurjan näkösiä nuo maitohampaiden jämät..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...