maanantai 5. marraskuuta 2012

Laitumen purku

Vihdoin saimme purettua laitumen. Siinä ei edes kestänyt kauaakaan, kun oli niin hyvä omavalmisteinen lankojen kelauslaite.



Eilen sain tehtyä kesken jäänneen kurpitsapiirakan valmiiksi. Piirakan tein tällä reseptillä, tosin täytettä oli puolet vähemmän. Piirakka matkasi mukanamme anopille. Maultaan jouluinen ja makeahko. Ei ehkä kuitenkaan ihan mun makuinen piirakka.


Ponin kanssa kävimme eilen samoilemassa metsässä lähemmäs puolentoista tunnin lenkillä. Loistava poni tuli jälleen perässä, juuri sinne minne sitä pyysin. Ylitettiin muutama syvä ja leveä ojakin ilman vastusteluja, kun ei niitä olisi päässyt oikein kiertämäänkään. Tipan kanssa pelattiin illalla jumppapallon kanssa. Oli jo niin hämärää, etten saanut touhujamme kuvattua. Joku päivä sitä menoa täytyy kyllä ottaa nauhalle. Pikku-tamma on taitava pallopeluri ja touhottaa menemään niin, että ihan hengästyy.


Tänään iski sitten mokkapalahimo ja sehän miltein valmistui sivutuotteena lihapadan jälkeisillä lämmöillä, joten sain hyvällä omatunnolla leipoa iltaherkut. Olisi kyllä joku saanut tulla iltakahville.


Mokkapala

2 munaa
3 dl sokeria
150g voisulaa 
3,5  dl vehnäjauhoja                
1 tl leivinjauhetta                      
2 tl vaniliinisokeria                    
3 rkl kaakaojauhetta                
1,5 dl maitoa  
150 g voita tai margariinia
(1 rkl tummaa rommia)       

kuorrute:          
4 rkl  voisulaa 
2 rkl kaakaojauhetta                                             
200g tomusokeria                     
1 t vaniliinisokeria
4rkl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (lisää rommi). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.  Lisää lopuksi sula rasva. Paista uunissa 200°C 15-20min. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja lisää piirakan päälle.
Saat tasaisemman ja siistimmän mokkapalan, kun käännät kypsän piirakan pohjapuolen ylöspäin ja levität kuorrutuksen tälle puolelle.


Lauantaina meille muuttaa Kisu-kissanpentu, kuvassa vasemmalla. Oikean puoleinen Sulo-kissa matkaa tuttavani perheeseen. 


4 kommenttia :

  1. Uskaltaakohan teille tulla edes käymään tuon kissanpennun tulon jälkeen, kun on melko iso kissan- tai koiranpentukuume..? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai sun pitää tulla heti katsomaan! :D Jos se vaikka onkin itse pikkupiru ja tekee tuhojaan, niin ehkä sun pentukuume katoaa. ;D Toivottavasti ei nyt kuitenkaan ihan hirveästi tuhoja tekisi. :)

      Poista
  2. Voi suloisuus mitä kissoja!! <3 Itse en ollut ennen yhtään kissaihminen, mutta kun Tyyne muutti meille n. 8 kuukautta sitten, sydämeni oli myyty! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en ole ollut itsekkään kissa-ihminen, ennen Kisun meille muuttoa. Kissa kuuluu maataloon pitämään hiiret loitolla ja sillä ajatuksella sen meille hommasin. Tälläkin hetkellä katti köllöttelee vieressäni pöydällä, vahtien fazerin sinistä suklaalevyä. Juu pöydällähän se ei saisi olla, kröhöm, mutta kun se aina vaan takaisin siihen palaa. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...