sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hyötyliikuntaa hevosten kanssa

Buzzadorilta testattavaksi saamani Olvin Teho Sport suklaan makuiset proteiinipatukat saapuivat. Edellisessä aiheeseen liittyvässä postauksessa jo kerroinkin, ettei minuun ole liikuntäkärpänen puraissut, mutta arki omien hevosten kanssa tuo tullessaan monipuolista "hyötyliikuntaa".Hevonen juo keskimäärin 30 - 40 litraa vuorokaudessa.Keskikokoinen hevonen tuottaa vuodessa noin 8000 - 10 000 kg lantaa.Hevosen päivittäinen heinän tarve vaihtelee noin kuudesta kilosta
reiluun kymmeneen kiloon riippuen hevosen koosta.Väkirehuilla voidaan täydentää hevosen ruokavaliota.
Väkirehun määrä riippuu hevosen iästä, sukupuolesta, koosta, rodusta, valmennuksesta,
rehunkäyttökyvystä. Yleisimmin hevosilla käytetään väkirehuna kauraa.Hevosten karsinoissa käytetään yleensä alusina turvetta, kutterinpurua tai olkea/olkipellettejä.Hevonen tarvitsee monipuolista ja vaihtelevaa liikuntaa viitenä - kuutena päivänä viikossa.Ratsastus on kuntoliikuntana monipuolista. Tehokas ratsastustunti sisältää työskentelyä eri sykealueilla. Lihastyötä ratsastaja joutuu tekemään kaikilla lihaksillaan; aluksi vain pysyäkseen hevosen selässä, myöhemmin saadakseen hevosen liikkumaan toivotulla tavalla. Askellajina laukka kuluttaa ratsastajalta jopa 600 KCAL / tunti.

TEHO Sport Proteiinipatukka 40% suklaa
Tammikuussa 2014 lanseerattu suklaan makuinen TEHO Sport proteiinipatukka on koostumukseltaan suussa sulavan herkullinen. Uusi rapea kerros patukan päällä takaa makunautinnon vailla vertaa. TEHO Sport suklaan makuisen proteiinipatukan proteiinipitoisuus on huima 40% ja sokeria on vain 1,5g per patukka. Tuote on siis erittäin runsasproteiininen ja vähäsokerinen.Oma mielipiteeni tuotteesta:

- Suklaan suurkuluttajana, ei tämä patukka nyt niin suussa sulavan herkulliselta maistunut. Patukka oli melko mauton, mutta kuitenkin muihin maistamiini proteiini patukoihin verrattuna maistuvin.

- Ihannoin patukan tuhtia kokoa, mutta se osoittautuikin miltein liian tuhdiksi, enkä meinaakkaan jaksaa syödä patukkaa loppuun.

-Ravintoarvoiltaan patukka vaikuttaa ihan varteen otettavalta proteiinin lähteeltä. Yksi 60 g patukka sisältää: 24,1 g proteiinia, 214 kcal energiaa, 14 g hiilihydraatteja.

- Suosittelisin patukkaa henkilölle, jonka makunystyrät eivät ole yhtä makeaan tottuneet, kuin minulla viemään makeanhimoa. On tuo sen verran tuhtia tavaraa, että itse pitäydyn nauttimaan suklaan suklaana ja proteiinit saamaan ruuasta, tai muuten saattaisi jäädä täyttävyyden takia terveellinen ruoka syömättä. Esimerkiksi yksi 250g Valion pehmeä maitorahka sisältää 150 kcal energiaa, 12,3 g hiilihydraatteja, 25 g proteiinia tai Valion 200 g raejuusto sisältää 160 kcal energiaa, 4 g hiilihydraatteja, 26 g proteiinia.

- Tuotemerkkinä Olvi antaisi kuvan Suomalaisesta tuotteesta, mutta valmistusmaa onkin Hollanti.

Mikä on Buzzador?

Buzzador on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä mielenkiintoisiin ja hauskoihin kampanjoihin mukaan, joissa saa ilmaiseksi tuotteitta testattavaksi ja ystäville jaettavaksi. Buzzador perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä mihinkään kampanjaan ole pakko lähteä mukaan. Tuotteista tulee kertoa oma rehellinen mielipide ja jakaa kokemuksia tuotteista myös eteenpäin.

4 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Ja tosiaan, kun on nuita eläimiä, niin sitä tulee ainakin pakosti tehtyä. Muista harrastuksista voi luistaa, kun ei jaksa tai huvita. :D

      Poista
  2. Maistoin tota patukkaa muuten tänään ennen tallille menoa. Mun mielestä se oli jopa yllättävän hyvää, mutta toisaalta en suklaan suurkuluttaja olekaan ja yleensäkään en tykkää mistään supermakeista suklaapatukoista. Mun mielestä toi oli just sopivan makea. Tosin söin vaan puolet ja sekin kyl riitti. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...